ISMERD MEG VÁLLALKOZÁSUNKAT

Cégünk 2014-ben alakult családi vállalkozásként, amelyben gyermekek képességfejlesztésével foglalkozunk. Munkánkat egy szakmailag kidolgozott és szerzői jogilag védett program alapján végezzük, a foglalkozásokat vezető kollégáinkat pedig ez alapján folyamatosan képezzük.
A program szakmai partnere Szabó Krisztián Nemzetközi Sakknagymester.
Küldetésünk, hogy korosztálytól függetlenül minél több emberrel megismertessük a logikai gondolkodás mentális és lélektani fejlesztő hatásait.
Célunk, hogy játékos formában, sikerélmények útján, kudarcok nélkül fejlesszük gyermeke koncentrációját, stratégiai gondolkodását, memóriáját, logikáját, koordinációs készségét a csapatszellem kialakulását és az előrelátást, oly módon, hogy mindeközben diákjaink országszerte vállalják Önmagukat, élvezzék a szabad gondolkodás adta lehetőségeket.
Egyedi programunk a közoktatás képzéseit hivatott kiegészíteni és alátámasztani, melynek során az életkori sajátosságoknak megfelelő tematikával fejlesztjük a gyermekek logikai, memória, koordinációs készségét.
A program segítségével gyermeke olyan tudással és tapasztalattal lesz felvértezve, amivel könnyebben tud bekapcsolódni a középiskolai életbe, amely előrelátásukat, beilleszkedésüket segíti a sikeres felnőtté válás során.

Logika fejlesztéssel foglalkozó programunk az alábbi területeken nyújt hatékony segítséget gyermeked részére, hogy sikeres felnőtt váljék belőle.

A sakkban a megtervezett lépéseinket a logikus gondolkodással visszük véghez.

Nincs ez másként az életben sem. A napirendünket, gyermekeink napirendjét (szakkörök, iskola, különóra stb) gondosan összerakva, logikusan átgondolva tervezzük. Minél logikusabbak vagyunk, annál könnyebben tervezünk.
Kutatások szerint a sakk-logika foglalkozásra járó gyermekek tanulmányi eredményei 30% magasabbak, képességeik fejlettebbek. A tanulásról összességében beszélhetünk, hiszen a tanulást összességében segíti, ugyanis nem csak a matematikában, hanem az idegen nyelvben, a magyar nyelv és irodalomban, a történelemben (és még sorolhatnánk) is segít. A játék által megtanulnak logikusan összekapcsolni, illetve felépíteni gondolatokat, dolgokat.
A sakkban rengeteg variációt, megnyitást, végjátékot, tanulmányt kell megtanulnunk, megértenünk ahhoz és ezáltal emlékeznünk rá, hogy sikeres játékosok legyünk.
Ezt az okos játékot felhasználva fejlesztjük a gyermekek memóriáját. A hangsúly a játékon van, hiszen játék közben tanulni nagyszerű dolog és igazán hasznos is.
Amennyiben a gyermekeink memóriáját kis kortól kezdve fejlesztjük, óriási előnyben lesz részük.Rohanó világunkban nap mint nap rengeteg információ hangzik el és az, aki előbb reagál, azé a lehetőség. Mindig jól jön, ha memóriánk kifinomult és eseményekkel, számokkal, illetve bármivel összekötve, vissza tudunk emlékezni.

Miért tartjuk fontosnak?

Egy csapat hatékony működéséhez, kialakulásához nélkülözhetetlen az önismeret, az egymás tudásának megismerése, a bizalom, a tisztelet, a segítőkészség, a fegyelem. Ezeket a tulajdonságokat fontosnak tartjuk és ebben a szellemben foglalkozunk a gyermekekkel. Azt gondoljuk, hogy a fent említetteket elsajátítva csak nyerhetnek a gyermekek.

A jól működő csapat „húzza” a tagjait és az odatartozás élményt jelent.

Sok-sok apró dologból áll össze a mozgás. Vannak a kondicionális képességek, mint erő, gyorsaság és állóképesség és vannak a koordinációs képességek, mint gyorsasági koordináció, egyensúlyozás, térbeli tájékozódás, mozgásérzékelés, ritmusképesség.

A sakk-logika foglalkozás hogyan segít mindebben?

A sakktábla, a sakk-játék, a logikai játékok számtalan lehetőséget biztosítanak nekünk erre. A koordináták felhasználásával (betűk, számok), illetve a programunk által levédetett bábukhoz rendelt mozgásos játékok fejlesztő hatása mára már kétségtelen.

Célunk és feladatunk az alapvető mozgástanulás.

07

KÜLÖNBÖZŐ HELYSZÍN

13

PARTNER INTÉZMÉNY

11

VERSENYZŐINK

510

FOGLALKOZTATOTT GYERMEK

SZAKMAI PARTNEREINK

Logikafejlesztéssel foglalkozó programunk kiemelt figyelmet fordít a magas színvonalú oktatásra, ezért kiváló szakemberekkel dolgozunk együtt.

Szabó Krisztián

Nemzetközi Sakknagymester

Sikné dr. Lányi Cecília

Egyetemi docens- Pannon Egyetem

Szollár Szilvia Katalin

Pszichológiai mentor, életvezetési tanácsadó

Lóránt Klára

Általános Iskolai tanító drámapedagógia szakirányú képesítéssel

RÓLUNK MONDTÁK

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy Iskolánk magas színvonalú oktatásában szerepet kapjon egy olyan készségfejlesztő tananyag is, amely a gyermekek logikai, memória és koordinációs készségét fejleszti, éppen ezért vettük fel már több mint 5 éve Iskolánkba tantárgyként a sakkot. A kezdetektől fogva a Szabó Krisztián Sakkiskola logika fejlesztő programjával dolgozunk együtt, amely értékes, fejlesztő és játékos. Szakmai felkészültségük kiváló, hiszen a program felügyelője Szabó Krisztián Nemzetközi Sakknagymester.

Rockenbauer Lajos Tamás Igazgató - Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola

Rated 5 out of 5
Óriási szerencsénk volt, hogy véletlenül rábukkantunk erre a programra. Teljesen egyedülálló szakmaiságuknak köszönhetően bárkinek, bármilyen szinten tudnak élvezetes, vidám, sikerélményekkel teli sakkoktatást, vagy logika fejlesztést nyújtani. Még az örökmozgó, idősebbik gyermekemmel is megszerettették ezt a foglalkozást! Őszintén ajánlom minden kisiskolás szülőnek!

Kuhinkó Tímea Szülő

Rated 5 out of 5
Óvodánk a 2018-19-es tanévben csatlakozott a Szabó Krisztián Sakkiskola által megálmodott logika fejlesztő foglalkozásokhoz.  Az érdeklődő gyerekek és szüleik sem csalódtak. Szakszerűen kidolgozott foglalkozásokon kiváló alkalom nyílt a gyermeki figyelem, koncentráció, logikus előrelátó gondolkodás, siker és önbizalom fejlesztésére játékos formában, a partner megbecsülésével. Szívesen támogatjuk e szép kezdeményezés minél sikeresebb folytatását.

Steinhauerné B.Sz. Krisztina Óvónő - Várpalota, Rákóczi Telepi Óvoda

Rated 5 out of 5
Back to Top